Khamis, 28 November 2013

Japan day 3: Fukuoka

hari ini

Perjalanan lebih 300km dari Nagasaki -> Tofu  -> Fukuoka -> Yamaguchi.Awal pagi selepas check out pergi ke tempat sewa kereta. Sempat juga ambil gambar.


 Art Gallery.


Apa ni?

Berhenti rehat di RnR.


Banyak rnr di Jepun menjadikan kawasan perhentian ini sebagai tempat tarikan pelancong. Jom lihat.


Kawasan kampung berlatar belakangkan bukit yang sedap mata memandang.
Sambil berhenti rehat dan solat.Perjalanan di teruskan ke Fukuoka.Then. Singgah di Premium Outlet TOFU. Kat Jepun kalau nak beli belah jangan pergi shoping complex di tengah bandar. Dia orang lebih banyak berkerumun ke outlet di outskirts area. Harga barangan jauh lebih murah berbanding pusat bandar atau kat Malaysia. Yang gila shopping please BEWARE tempat ini berbahaya.
Yahoo Dome: Fukuoka

Apa orang buat ramai-ramaipun aku tak tau. Berdepan dengan Dome ini ada hard rock cafe. Sempat juga aku beli sehelai baju. Aku tak berapa minat singgah kat HRC tapi kawan yang berminat. So singgah aje.


Selepas sejam berjalan di sini kita terus kan perjalanan ke utara dalam 2 jam untuk ke Yamaguchi. Perjalanan ke utara akan melalui sebuah jambatan yang memisahkan pulau Kyushu dan bahagian Yamaguchi. Sebenarnya nak singgah di sekitar jambatan ini tetapi hari telah gelap dan agak kurang selesa memandu pada waktu malam. Bagi sesiapa yang berkesempatan singgah di jambatan ini sebenarnya ada terowong dasar laut terawal dibina di Jepun di sini.Tiada ulasan:

Catat Ulasan